Over

Ik ben journalist en podcastmaker en houd me bezig met thema’s als migratie en dierenrechten, en verdiep me graag in allerlei vormen van kunst en cultuur. Momenteel ben ik de presentator van de podcast DOCS, schrijf voor diverse media en maak audiodocumentaires en podcasts.

In het verleden heb ik onder andere gewerkt als redacteur bij de VPRO-programma’s Nooit Meer Slapen en Mondo, en als videoredacteur bij Folia.

In 2021 deed ik mee aan de Oorzaken Podcast Academy, organiseerde ik samen met anderen het Podcastfestival en verscheen mijn audiodocumentaire Volwassenen lachen niet bij de podcast DOCS. Daarin onderzoek ik de vraag of ik de dag waarop ik naar Nederland kwam moet vieren of herdenken. In gesprek met mijn familie bedenk ik een ritueel voor die dag dat ik samen met hen uitvoer. Een manier om, zoals vaker in mijn werk, te zoeken naar schoonheid in pijn en te balanceren tussen het koesteren en loslaten van melancholie tegelijkertijd. Wat we van het verleden bij ons dragen en hoe we daarmee het heden vormgeven is een terugkerend thema in mijn verhalen. 

Een interview over mij en mijn werk kun je vinden bij Volzin.

© 2023

Thema door Anders Norén