Over

Ik ben freelance journalist en theater- en dansrecensent voor de Volkskrant. Daarnaast ben ik ook podcastmaker en de presentator van de podcast DOCS. Als ik niet over kunst en cultuur schrijf, houd ik me in mijn werk graag bezig met thema’s als migratie en dierenrechten. Ik modereer ook en houd voordrachten over verschillende onderwerpen.

In het verleden heb ik onder andere gewerkt als redacteur bij de VPRO-programma’s Nooit Meer Slapen en Mondo, en als videoredacteur bij Folia.

Mijn eerste audiodocumentaire Volwassenen lachen niet verscheen in 2021 bij de podcast DOCS. Daarin onderzoek ik de vraag of ik de dag waarop ik naar Nederland kwam moet vieren of herdenken. In gesprek met mijn familie bedenk ik een ritueel voor die dag dat ik samen met hen uitvoer. Een manier om, zoals vaker in mijn werk, te zoeken naar schoonheid in pijn en te balanceren tussen het koesteren en loslaten van melancholie tegelijkertijd. Wat we van het verleden bij ons dragen en hoe we daarmee het heden vormgeven is een terugkerend thema in mijn verhalen. Meer van mijn audioverhalen kun je vinden op deze pagina.

Een interview over onder andere mij en mijn werk kun je vinden op Brainwash.

© 2024

Thema door Anders Norén