audioverhalen

Volwassenen lachen niet

Voor de podcast DOCS maakte ik in 2021 de audiodocumentaire Volwassenen lachen niet.

Op 21 september 1993, twee dagen na mijn zesde verjaardag, kwam ik vanuit Iran aan in Nederland. Die dag waarop ik voor het eerst Nederlandse grond betrad, is bepalend geweest voor mijn leven, maar het is wel een dag geweest die vaak ongemerkt voorbij is gegaan. Dit jaar dacht ik: wat als ik bij deze dag stilsta, zoals ik ook bij jubilea of sterfdagen doe? In de audiodocumentaire volg je me in mijn zoektocht, en uiteindelijk hoor je welk ritueel ik verzonnen heb en uitvoer samen met mijn familie op mijn dag van aankomst.

Het volledige transcript van de audiodocumentaire is op deze pagina te lezen.

Maquette zonder verblijfsvergunning

In 2022 maakte ik de audiodocumentaire Maquette zonder verblijfsvergunning. Karen Gregazarian maakte zo’n tien jaar geleden een maquette van asielzoekerscentrum Markelo, waar hij toen woonde. Die maquette is bewaard gebleven en erfgoedprofessionals Milena Mulders en Hanneke Verbeek proberen nu de beste plek te vinden voor dit object. Want is het erfgoed? Moet het bewaard blijven? Heeft de maquette ook betekenis voor mensen die niet in azc Markelo hebben gewoond?

Meer informatie over de audiodocumentaire en een transcript is op deze pagina te vinden.

Zelfportret

Voor De Nieuwe Vermeer Podcast maakte ik de zesde aflevering. Vertrekkend vanuit een verloren werk van Vermeer buig ik me over het thema zelfportretten. En ik maakte zelf ook een zelfportret, die vind je hieronder.

Botanische bandieten

Samen met Birsen Uçar maakte ik in 2023 de interactieve audioperformance Botanische bandieten. De performance was op het Oorzaken Festival, het Brainwash Festival en het Festival van de Gelijkheid te bezoeken.

Op De Lage Landen verscheen een artikel over de performance tijdens het Oorzaken Festival.

©Maarten Nauw

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024

Thema door Anders Norén