Iran

Sinds de protesten in Iran begonnen, heb ik me ervoor ingezet om informatie over de situatie in het land te verspreiden en te duiden, en de bewustwording over de mensenrechtenschendingen en de verschillende vormen van protest te vergroten. Ik heb meerdere artikelen geschreven, voordrachten gehouden of acties opgezet samen met anderen.

Voor de Volkskrant schreef ik een artikel over ‘Baraye’, het lijflied van de protesten en een artikel over de symboliek achter duiven in protestkunst en voor OneWorld interviewde ik verschillende Iraanse Nederlanders.

In Pakhuis de Zwijger organiseerde ik samen met Pedram Soltani en Anahita Rezaie twee evenementen: Rising Iran en Rising Iran 2, waar we met kunstenaars en wetenschappers in gesprek gingen over de protesten.

Samen met fotograaf Afsaneh Ghafarian Rabe’I, jurist Anahita Rezaie en schrijver Rosanne Schot zette ik een solidariteitsoproep op voor gearresteerde Iraanse journalisten, die meer dan vierhonderd keer werd ondertekend door Nederlandse journalisten, fotografen en mediamakers.

Tijdens de avond ‘Op de rand van de toekomst’, georganiseerd door Avanti Almere op 26 oktober, hield ik een voordracht getiteld ‘De kiemen van een revolutie’, die hier te lezen is. Onderaan een videoregistratie van deze voordracht.

Op 4 december tijdens Zzzzzondag in de Stadsschouwburg Utrecht hield ik een voordracht getiteld ‘Kinderen van de revolutie’. Die tekst is hier te lezen.

Foto omslag: Dorien Hein.

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2023

Thema door Anders Norén