Boek

Het boek De vleesvrije stad (in 10 jaar) draait om de vraag hoe we in de toekomst met andere dieren willen omgaan. Stel je voor: over tien jaar is heel Nederland gestopt met het eten van vlees en is het gedaan met de dierenindustrie.

Met dit visioen voor ogen maakte een collectief van tekenaars en schrijvers een serie beeldverhalen met vele hoofdrolspelers. Van een Brusselse politica tot een kip in Paramaribo. Tien verhalen over tien jaren en evenzovele dilemma’s. Stadse actievoerders, veeboeren die stoppen, het offerfeest, een rechtszaak tegen een slachthuisdirecteur, de vraag hoe je dieren burgerrechten geeft. Het lukt allemaal niet zonder slag of stoot. Maar stapsgewijs blijken we de dierenuitbuiting te kunnen stoppen.

Voor dit boek deed ik de research en redactie van drie verhalen.

De vleesvrije stad is hier te bestellen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024

Thema door Anders Norén