Categorie: Video

Katten

Drie katten met drie verschillende persoonlijkheden.

Molenaar

Rick Bakker is student informatiekunde en molenaar.

Amsterdammer van het Jaar

Elk jaar krijgt iemand de titel Amsterdammer van het Jaar. Van de tien genomineerden maakte ik korte video’s, hieronder twee daarvan.

 

Museum Vrolik

Achter deze menselijk skeletten en foetussen zitten ook verhalen van verdriet.

Rectum raiders

Doordeweeks is Jaco de Swart (28) een net geklede promovendus die zich verdiept in de geschiedenis en filosofie van donkere materie. In het weekend staat hij in een crop top en ingesmeerd met babyolie met zijn band Rectum Raiders op het podium.

Verliezer als premier

Tekst: Simone van Saarloos, vrij vertaald naar ‘I Want A President’ door Zoe Leonard.

 

Gallowstreet

Vier van de twaalf leden van de brassband Gallowstreet hebben aan de UvA gestudeerd. Ze repeteerden het nummer ‘De Zilvervloot’.

Frikandellen zijn duurzaam

Ze worden gemaakt van vleesresten, maar juist dat maakt deze snack (waarvan Nederlanders er gemiddeld één per week eten) duurzaam.

 

Stilteruimte

Een dag lang bevond ik me in de stilteruimte op de UvA, wachtend op naar bezinning snakkende mensen. Het bleef echter stil.

Peywand, peygir

Het behang is gelijmd met het gekibbel van mijn moeder en oma, de tapijten hebben drie generaties voeten gekend, in de kast lagen ooit onze alledaagse bezittingen te rusten, en door de gordijnen heen waait nog altijd het vuil van mijn geboortegrond binnen.
Nu heb ik er pas echt gewoond.

Idylle 4

Video gebaseerd op een gedicht van Ilja Leonard Pfeijffer, uit de bundel Idyllen.