Achteloos herinneren

Spullen bewaar ik om ze tijdens het opruimen tegen te komen. Opruimen is herinneringen ophalen. Opruimen is besluiten of ik de herinnering ooit nog wil ervaren, of dat het te onbelangrijk of te pijnlijk was om nog eens tegen te komen.Als ik dingen bewaar is het omdat ik weer verrast wil worden als ik ze opnieuw tegenkom. Omdat ik de herinnering vergeten was en het object me weer iets fijns doet herleven. Voor even, tot ik het terugstop om later weer te vinden.

Ik verbaasde me over mijn eigen achteloosheid ten opzicht van dit object, deze herinnering. Het had makkelijk in de categorie ‘pijnlijk’ gepast, maar kennelijk vond ik dat het een glimlach verdiende. Ik stopte het weer terug, en mijn eigen achteloosheid maakte me gelukkig.

 

Post navigation

1 comment for “Achteloos herinneren

  1. Judith
    07/01/2014 at 11:36

    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *